obalka

Balení potravin

doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc. Ing. Lenka Votavová, Ph.D. Ing. Lukáš Vápenka, Ph.D.

Uspořádání těchto skript vychází z původní koncepce profesora Čurdy vytvořené již před více než půl stoletím na naší vysoké škole.

E-kniha

Dostupná ke stažení ihned po zpracování úhrady

Cena 360 CZK
E-kniha pro studenty VŠCHT Praha

Přihlaste se přes EduId

Zdarma
Tištěná kniha

V e-shopu ČVUT

Cena 400 CZK
Sleva pro studenty VŠCHT Praha

Slevu lze uplatnit pouze osobně v Univerzitním knihkupectví odborné literatury na základě studentského průkazu

Cena 350 CZK
Chci o knize vědět více
Vydavatel
VŠCHT Praha
Formát
pdf
Jazyk
Česky
Rok vydání
2025 (2019)
Počet stran
312
ISBN e-kniha
978-80-7592-186-4
Pořadí vydání
První
ISBN tištěná kniha
978-80-7592-052-2

Skripta Balení potravin jsou určena především pro studenty Fakulty potravinářské technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, oboru Technologie potravin, ale mohou přinést užitečné informace všem zájemcům o výrobu potravin, jak z řad pracovníků potravinářských provozů, tak laické veřejnosti. Uspořádání těchto učebních textů vychází z původní koncepce profesora Čurdy vytvořené již před více než půl stoletím na naší vysoké škole. Ta chápe systém balení jako dílčí konzervační metodu a formuluje obecné vztahy mezi změnami skladovaných potravin a funkčními parametry obalu bez ohledu na typ baleného produktu. A právě pochopení těchto souvislostí je pro pracovníky v potravinářské praxi důležité, protože umožňuje stanovit, jaký systém balení bude pro daný výrobek optimální, nebo naopak určit skupinu potravin, pro které je uvažovaný obalový prostředek nevhodný. Především tyto znalosti by si měli čtenáři po přečtení skript Balení potravin v základních aspektech osvojit. Získané poznatky umožní přesně formulovat požadavky na funkční parametry systému balení, kriticky zhodnotit nabídky dodavatelů obalových prostředků i fundovaně diskutovat s odborníky v dalších oblastech souvisejících s výrobou obalů, tj. s producenty obalových prostředků z různých materiálů (papíru, skla, polymerů atd.), s výrobci balicích strojů či se specialisty na potisk obalových prostředků.


Text odborně posoudil prof. Ing. Dušan Čurda, CSc.


První elektronické vydání 2025, které obsahově odpovídá prvnímu tištěnému vydání z roku 2019.

Mohlo by Vás také zajímat

obalka
obalka
obalka
obalka
obalka
obalka
obalka
obalka