obalka

Cereální chemie a technologie II

Sekundární zpracování obilovin – pekárenská technologie

Ing. Pavel Skřivan, CSc. doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D. Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.

Předkládaná skripta se zaměřují na postupy sekundárního zpracování obilovin, převážně na pekárenskou technologii.

E-kniha

Dostupná ke stažení ihned po zpracování úhrady

Cena 288 CZK
E-kniha pro studenty VŠCHT Praha

Přihlaste se přes EduId

Zdarma
Tištěná kniha

V e-shopu ČVUT

Cena 320 CZK
Sleva pro studenty VŠCHT Praha

Slevu lze uplatnit pouze osobně v Univerzitním knihkupectví odborné literatury na základě studentského průkazu

Cena 270 CZK
Chci o knize vědět více
Vydavatel
VŠCHT Praha
Formát
pdf
Jazyk
Česky
Rok vydání
2025 (2022)
Počet stran
174
ISBN e-kniha
978-80-7592-170-3
Pořadí vydání
První
ISBN tištěná kniha
978-80-7592-135-2

Předkládaná skripta jsou druhou částí studijních textů k předmětu Cereální chemie a technologie v rámci oboru Technologie potravin. Zaměřují se na postupy sekundárního zpracování obilovin, převážně na pekárenskou technologii. První část skript se zabývá surovinami a zejména fyzikálně chemickou a biochemickou podstatou základních technologických procesů, které se při výrobě chleba a pečiva používají. Druhá část se zaměřuje na technologické procesy samotné a na postupy řízení efektivity a jakosti pekárenské výroby. Snahou autorů bylo vyzdvihnout současné trendy vývoje v oboru. Zvláštní pozornost je věnována také nutričním aspektům s důrazem na optimalizaci využití nutričního potenciálu obilovin a dalších surovin.


Text odborně posoudil Ing. Ondřej Beran.


 

První elektronické vydání 2025, které obsahově odpovídá prvnímu tištěnému vydání z roku 2022.

Mohlo by Vás také zajímat

obalka
obalka
obalka
obalka
obalka
obalka
obalka
obalka
obalka