Předkládaná skripta se zaměřují na postupy sekundárního zpracování obilovin, převážně na pekárenskou technologii.
Dostupná ke stažení ihned po zpracování úhrady
Přihlaste se přes EduId
V e-shopu ČVUT
Slevu lze uplatnit pouze osobně v Univerzitním knihkupectví odborné literatury na základě studentského průkazu
Předkládaná skripta jsou druhou částí studijních textů k předmětu Cereální chemie a technologie v rámci oboru Technologie potravin. Zaměřují se na postupy sekundárního zpracování obilovin, převážně na pekárenskou technologii. První část skript se zabývá surovinami a zejména fyzikálně chemickou a biochemickou podstatou základních technologických procesů, které se při výrobě chleba a pečiva používají. Druhá část se zaměřuje na technologické procesy samotné a na postupy řízení efektivity a jakosti pekárenské výroby. Snahou autorů bylo vyzdvihnout současné trendy vývoje v oboru. Zvláštní pozornost je věnována také nutričním aspektům s důrazem na optimalizaci využití nutričního potenciálu obilovin a dalších surovin.
Text odborně posoudil Ing. Ondřej Beran.
První elektronické vydání 2025, které obsahově odpovídá prvnímu tištěnému vydání z roku 2022.