Skripta objasňují některé důležité termíny podstatné k pochopení významu potravinářské mikrobiologie pro bezpečnost potravin. Jsou zde popsány vybrané metody používané pro mikrobiologické zkoumání potravin.
Dostupná ke stažení ihned po zpracování úhrady
Přihlaste se přes EduId
V e-shopu ČVUT
První
Skripta objasňují některé důležité termíny a fakta podstatná k pochopení významu potravinářské mikrobiologie pro bezpečnost potravin. Dále jsou zde popsány vybrané metody používané pro mikrobiologické zkoumání potravin k detekci (kvalitativní stanovení) a kvantifikaci patogenních mikroorganismů přítomných ve vzorcích potravin. Součástí uvedených metod jsou principy a postupy stanovení, včetně základní charakteristiky zkoumaných mikroorganismů.
Text odborně posoudila doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
První elektronické vydání 2025, které obsahově odpovídá prvnímu tištěnému vydání z roku 2016.