obalka

Procesy potravinářských a biochemických výrob

prof. Ing. Pavel Kadlec, Dr.Sc. prof. Ing. Zdeněk Bubník, CSc. doc. Ing. Jaroslav Dobiáš, CSc.

Skripta ukazují na souvislosti mezi znalostmi vlastností potravin, důležitých pro funkci strojních zařízení a vlastní řízení a kontrolu procesů v provozních podmínkách tak, aby výsledkem procesu byla požadovaná kvalita zdravotně nezávadných potravin.

Tištěná kniha

V e-shopu ČVUT

Cena 368 CZK
Další e-výukové materiály pro studenty VŠCHT Praha

V e-learningu VŠCHT Praha

Zdarma
Chci o knize vědět více
Vydavatel
VŠCHT Praha
Formát
Tištěná kniha
Jazyk
Česky
Rok vydání
2003
Počet stran
308
Pořadí vydání
První
ISBN tištěná kniha
978-80-7080-527-5

Text skript, popisující procesy potravinářských a biotechnologických výrob, je členěn na 6 oddílů. Oddíl I popisuje základní principy vycházející z chemického inženýrství, oddíl II se zabývá vlastnostmi potravin, oddíl III popisuje operace probíhající při teplotě okolí, při nichž dochází k minimálnímu ohřevu potravin, oddíl IV zahrnuje procesy s tepelným ošetřením potravin, oddíl V popisuje procesy spojené s odebráním tepla a závěrečný oddíl VI pak zahrnuje operace doplňkové.

Skripta ukazují na souvislosti mezi znalostmi vlastností potravin, důležitých pro funkci strojních zařízení a vlastní řízení a kontrolu procesů v provozních podmínkách tak, aby výsledkem procesu byla požadovaná kvalita zdravotně nezávadných potravin s prodlouženou trvanlivostí a s minimálními změnami senzorických a nutričních vlastností.

Skripta jsou určena posluchačům Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.